Telefon: 0554 181 04 00
BOŞANMA AVUKATI - ÜCRETSİZ AVUKATA SOR

 

BOŞANMA AVUKATI - ÜCRETSİZ DANIŞMA

Boşanma Davalarınızda Alanında Uzman Boşanma Avukatlarımızdan Profesyonel Destek Alabilirsiniz. Boşanma Dava Süreçeleri Hakkında Bilgi Almak İçin Arayabilir ya da Whatsapp Yolu ile Avukatlarımıza Soru Sorabilirsiniz. Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma Davalarının yanı sıra Nafaka, Mal Rejimi ve Maddi ve Manevi Tazminat Konularında da Destek Alabilirsiniz.

BOŞANMA AVUKATI 

  • İSTANBUL BOŞANMA AVUKATLARI, Aile hukuku alanında faaliyet gösteren, İSTANBUL'DA evlilik birliğini sonlandırmak isteyen kişilerin boşanma dava süreçlerini takip eden avukat olarak tanımlanır.

  • Boşanma avukatı; aynı zamanda, boşanma davası ile birlikte görülen, nafaka, maddi ve manevi tazminat, çocukların velayeti, mal rejimi gibi konuları da boşanma davası ile birlikte takip eder ve sonuçlandırır.

  • Boşanma davaları, AİLE HUKUKUNUN temelini oluşturmaktadır. Bu süreç, ancak alanında uzman kişilerce takip edilirse sorunsuz sonuçlanabilir. Bu süreçte uzman bir boşanma avukatı ile çalışmanız tavsiye edilir.    

  • İstanbul boşanma avukatları; müvekkillerinin evlilik birliğinin neticelenmesi ile birlikte; Nafaka, TAZMİNAT, çocukların velayeti, çocuklar ile kişisel ilişki talebi, ziynet ve mal rejimi haklarının korunması noktasında yardımcı olur. 

  • İSTANBUL Boşanma Avukatı, boşanma ile birlikte sahip olacağınız hakların korunması, boşanma dava süresi boyunca, haklarınızın tam olarak talep edilmesi ve dava sonucunda hak kayıplarının yaşanmaması adına tüm boşanma sürecinizi yönetir.

  • Bu kapsamda, Boşanma avukatı ve AVUKATA SOR boşanma konusundaki tecrübesiyle sizi aile mahkemesinde dava ve duruşmalarda temsil etmektedir.

İSTANBUL BOŞANMA AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ 

  • BOŞANMA AVUKATI : AVUKATA SOR

  • Telefon : 0554 181 04 00

  • Adres : Osmaniye Mahallesi, İsmail Erez Bulvarı - Bakırköy/İSTANBUL

  • Mail : avukatasorunuz@gmail.com

  • Hizmet Alanları: ANLAŞMALI - ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVALARI

BOŞANMA DAVASI AVUKATI NASIL BULUNUR

  • AVUKATASORUN.NET SİTESİ ÜZERİNDEN, BULUNDUĞUNUZ İLDEKİ EN TECRÜBELİ ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI AVUKATINA ULAŞABİLİRSİNİZ.

  • AYNI ZAMANDA; www.avukatasorun.net internet sitesi üzerinden boşanma davaları ile ilgili tüm sorularınıza online olarak İstanbul Boşanma avukatlarına danışarak yanıt bulabilirsiniz. Boşanma davası avukatlarımıza boşanma davalarınız ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz. 

ÜCRETSİZ BOŞANMA DAVASI AVUKATI  

  • İstanbul boşanma davası avukatı; İstanbul barosu tarafından belirlenen asgari tarifeden az olmamak üzere, Boşanma Davaları için serbestçe bir rakam belirleyebilirler.

  • İstanbul'da boşanma davası avukatı ile çalışmanız için yeteri kadar durumu olmayanlar İstanbul barosuna adli yardım telebinde bulunabilir.

  • Bu şekilde; maddi durumu yeterli olmayan ve boşanmak isteyen kişiler ücretsiz boşanma avukatı yardımından yararlanabilir. 

  • BOŞANMA DAVALARINDA AVUKATLARIN TAVSİYE NİTELİĞİNDEKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİNE İSTANBUL BAROSUNUN SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

BOŞANMA DAVASI HANGİ MAHKEMEDE AÇILIR - AVUKATA SOR

  • Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

  • Boşanma veya ayrılık davası açılınca hâkim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re'sen alır.

BOŞANMA DAVASINDA KESİN BOŞANMAYA KARAR VERİLİR Mİ 

  • Boşanma sebebi ispatlanmış olursa, hâkim boşanmaya veya ayrılığa karar verir. Dava yalnız ayrılığa ilişkinse, boşanmaya karar verilemez.

  • Dava boşanmaya ilişkinse, ancak ortak hayatın yeniden kurulması olasılığı bulunduğu takdirde ayrılığa karar verilebilir. 

  • Ayrılığa bir yıldan üç yıla kadar bir süre için karar verilebilir. Bu süre ayrılık kararının kesinleşmesiyle işlemeye başlar.

  • Süre bitince ayrılık durumu kendiliğinden sona erer. Ortak hayat yeniden kurulmamışsa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir. Boşanmanın sonuçları düzenlenirken ilk davada ispatlanmış olan olaylar ve ayrılık süresinde ortaya çıkan durumlar göz önünde tutulur. 

  • Boşanma hâlinde kadın, evlenme ile kazandığı kişisel durumunu korur; ancak, evlenmeden önceki soyadını yeniden alır. Eğer kadın evlenmeden önce dul idiyse hâkimden bekârlık soyadını taşımasına izin verilmesini isteyebilir.

  • Kadının, boşandığı kocasının soyadını kullanmakta menfaati bulunduğu ve bunun kocaya bir zarar vermeyeceği ispatlanırsa, istemi üzerine hâkim, kocasının soyadını taşımasına izin verir. Koca, koşulların değişmesi hâlinde bu iznin kaldırılmasını isteyebilir. 

BOŞANMA DAVASI SEBEPLERİ 

ZİNA - ALDATMA BOŞANMA DAVASI - ÜCRETSİZ DANIŞMA

Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer. Affeden tarafın dava hakkı yoktur.

KÖTÜ DAVRANMA - BOŞANMA DAVASI - AVUKATA SOR

Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer. Affeden tarafın dava hakkı yoktur.

Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme - BOŞANMA DAVASI 

Eşlerden biri küçük düşürücü bir suç işler veya haysiyetsiz bir hayat sürer ve bu sebeplerden ötürü onunla birlikte yaşaması diğer eşten beklenemezse, bu eş her zaman boşanma davası açabilir.

EŞLERDEN BİRİNİN EVİ TERK ETMESİ NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI - ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞ

  • Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir.

  • Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.

  • Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hâkim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi hâlinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilân yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.

EŞLERDEN BİRİ AKIL HASTASI OLURSA BOŞANMA DAVASI - BOŞANMA DAVASI AVUKATINA SOR

Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hâle gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir. 

EVLİLİK BİRLİĞİNİN SARSILMASI - BOŞANMA SEBEBİ - ÜCRETSİZ BOŞANMA DAVASI AVUKATINA DANIŞ

  • Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir. Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır.

  • Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.

  • Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır.

  • Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.

  • Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.

 

WhatsApp Destek