Telefon: 0554 181 04 00

İŞÇİ HAKLARI NELERDİR – ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞMA

İSTANBULDA İŞÇİ HAKLARI konusunda bilgi alabileceğiniz avukatlık büromuzun iletişim numarası, sitemizin içeriğinde bulunmaktadır. Aynı zamanda işçi hakları, İŞÇİ TAZMİNAT HAKLARINI da içerisinde barındıran çok geniş bir alandır. 

İŞÇİ HAKLARI DANIŞMA HATTI  

  • İŞÇİ HAKLARI DANIŞMA HATTI  : AVUKATA SOR
  • Telefon                                            : 0554 181 04 00
  • Adres                                               : Osmaniye Mahallesi, İsmail Erez Bulvarı - Bakırköy/İSTANBUL
  • Mail                                                  : avukatasorunuz@gmail.com
  • Hizmet Alanları                                : İş Hukuku Davaları - İşçi Hakları - İş Mahkemesi Avukatı

İŞÇİ HAKLARINDA İŞYERİ

İŞ HUKUKU AVUKATLARIMIZDAN hangi yerlerin iş kanunu kapsamında işyeri sayılacağı konusunda AVUKATA SOR iletişim adresinden bilgi alabilirsiniz.

İşverenin işyerinde ürettiği mal veya hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen yerler (işyerine bağlı yerler) ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve meslekî eğitim ve avlu gibi diğer eklentiler ve araçlar da işyerinden sayılır. İşyeri, işyerine bağlı yerler, eklentiler ve araçlar ile oluşturulan iş organizasyonu kapsamında bir bütündür.

İŞÇİ HAKLARI - İŞÇİLERE EŞİT DAVRANMA İLKESİ - ÜCRETSİZ DANIŞMA

Hamilelik Durumunda İşçiye Farklı Davranma - AVUKATA SOR

  • İşyerinizde size diğer işçilerden farklı davranıldığını düşünüyorsanız İŞ HUKUKU ALANINDA UZMAN İŞÇİ AVUKATLARIMIZA danışabilirsiniz. İşveren İşçiye Eşit Davranmak Zorundadır. 
  • İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz. İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz.
  • İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.
  • Aynı veya eşit değerde bir iş için cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz. İşçinin cinsiyeti nedeniyle özel koruyucu hükümlerin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı kılmaz. İş ilişkisinde veya sona ermesinde yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davranıldığında işçi, dört aya kadar ücreti tutarındaki uygun bir tazminattan başka yoksun bırakıldığı haklarını da talep edebilir. 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 31 inci maddesi hükümleri saklıdır. 20 nci madde hükümleri saklı kalmak üzere işverenin yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davrandığını işçi ispat etmekle yükümlüdür. Ancak, işçi bir ihlalin varlığı ihtimalini güçlü bir biçimde gösteren bir durumu ortaya koyduğunda, işveren böyle bir ihlalin mevcut olmadığını ispat etmekle yükümlü olur.

İŞYERİ DEVRİNDE İŞÇİ HAKLARI

  • İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukukî bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.
  • Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür. Yukarıdaki hükümlere göre devir halinde, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işveren birlikte sorumludurlar. Ancak bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır. Tüzel kişiliğin birleşme veya katılma ya da türünün değişmesiyle sona erme halinde birlikte sorumluluk hükümleri uygulanmaz. Devreden veya devralan işveren iş sözleşmesini sırf işyerinin veya işyerinin bir bölümünün devrinden dolayı feshedemez ve devir işçi yönünden fesih için haklı sebep oluşturmaz. Devreden veya devralan işverenin ekonomik ve teknolojik sebeplerin yahut iş organizasyonu değişikliğinin gerekli kıldığı fesih hakları veya işçi ve işverenlerin haklı sebeplerden derhal fesih hakları saklıdır.

İŞÇİ HAKLARI VE İŞVEREN HAKLARI

  • İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir.
  • İş sözleşmeleri İŞ HUKUKU AVUKATLARI tarafından hazırlanır. Sözleşme imzalanmadan önce MUTLAKA İŞÇİ HAKLARI alanında çalışan İŞ HUKUKU AVUKATLARINDAN bilgi alınması gerekmektedir.
  • İŞ SÖZLEŞMESİ, Kanunda aksi belirtilmedikçe, özel bir şekle tâbi değildir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır. Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür. Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. İş sözleşmesi iki aylık süre dolmadan sona ermiş ise, bu bilgilerin en geç sona erme tarihinde işçiye yazılı olarak verilmesi zorunludur.

DENEME SÜRESİNDE İŞÇİ HAKLARI 

Deneme Süresinde İŞÇİ HAKLARI VE TAZMİNATLARI Nelerdir ? İŞ HUKUKU VE İŞÇİ AVUKATLARI TAZMİNAT Alabilir Mi? Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.

İŞE GERİ DÖNÜŞ DAVASINDA İŞÇİ HAKLARI

İşe İade Davası Açmanın Şartları Nelerdir ? İşe Dönüş Davası Ne Zaman Açılmalıdır ? İşçi Hakları ve Tazminatları Nelerdir ? İşten Atılma ve Kovulma Durumunda Avukattan Yardım Almam Gerekir Mi? Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır. 

Altı aylık kıdem hesabında bu Kanunun 66 ncı maddesindeki süreler dikkate alınır.

Özellikle aşağıdaki hususlar fesih için geçerli bir sebep oluşturmaz:

a) Sendika üyeliği veya çalışma saatleri dışında veya işverenin rızası ile çalışma saatleri içinde sendikal faaliyetlere katılmak.

b) İşyeri sendika temsilciliği yapmak.

c) Mevzuattan veya sözleşmeden doğan haklarını takip veya yükümlülüklerini yerine getirmek için işveren aleyhine idari veya adli makamlara başvurmak veya bu hususta başlatılmış sürece katılmak.

d) Irk, renk, cinsiyet, medeni hal, aile yükümlülükleri, hamilelik, doğum, din, siyasi görüş ve benzeri nedenler.

e) 74 üncü maddede öngörülen ve kadın işçilerin çalıştırılmasının yasak olduğu sürelerde işe gelmemek.

f) Hastalık veya kaza nedeniyle 25 inci maddenin (I) numaralı bendinin (b) alt bendinde öngörülen bekleme süresinde işe geçici devamsızlık.

İşçinin altı aylık kıdemi, aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde geçen süreler birleştirilerek hesap edilir. İşverenin aynı işkolunda birden fazla işyerinin bulunması halinde, işyerinde çalışan işçi sayısı, bu işyerlerinde çalışan toplam işçi sayısına göre belirlenir.

İşçi Hakları İşçinin Yazılı Rızası Olmadan Çalışma Şartlarında Değişiklik Yapılamayacağını Düzenlemiştir.

İstanbulun En iyi İşçi Hakları Avukatına Nasıl Danışırım ?

İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir. Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz.

İşçi Hakları ve İşçi Tazminatları Konusunda Uzman İşçi Avukatları Haklı Fesih Yaparak Tüm Tazminatlarınızı Alabilir.

Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

Sağlık Sebepleri İle İşten Ayrılma Tazminat Hakları - Avukata Sor

a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.

İşveren Hangi Durumlarda İşçiyi İşten Çıkartabilir ? İşten Çıkartılma Durumunda Nasıl Tazminat Alabilirim ?

İşçi Tazminatları Konusunda Avukata Nasıl Danışabilirim ?

Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

İşveren Sağlık Sebepleri İle İşçiyi Tazminatsız Çıkartabilir Mi

a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

İşveren İşçiyi İşten Çıkartırsa İŞÇİ HAKLARINDA İş Arama İzni Kullandırması Gerekir Mi

İş Arama İzni Kullandırılmazsa Nasıl Tazminat Alınır

İşçi Hakları - İşçi Tazminatları Nelerdir

Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır. İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir. İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.

İşveren İşçileri Toplu Olarak İşten Çıkartabilir Mi

Kıdem ve İhbar Tazminatı Nasıl Alınır  

İşçi Mahkemesi Avukatına Danışma Ücretli mi

Ücretsiz İş Hukuku Avukatına Danışma Nasıl Olur ?

Engelli İşçilerin Hakları Nelerdir  

TAZMİNAT AVUKATI ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞ

Engelli İşçiler Nasıl Tazminat Alır  

Engelli İşçilerin Kıdem Tazminatı Hakkı Var Mıdır

Askerlik Sebebiyle İşten Ayrılma Durumunda Tazminat Alabilir Miyim

Askerlik İşten Ayrılma Tazminatı Nasıl Alınır ? Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır

En İyi İşçi Avukatına Danışma - Askerlikten Sonra İşçi Tekrar İşe Alınmak Zorunda mı

Askerden Dönüşte İşe Alınmayan İşçi Nasıl Tazminat Alır

Muvazzaf askerlik ödevi dışında manevra veya herhangi bir sebeple silah altına alınan veyahut herhangi bir kanundan doğan çalışma ödevi yüzünden işinden ayrılan işçinin iş sözleşmesi işinden ayrıldığı günden başlayarak iki ay sonra işverence feshedilmiş sayılır.

İşçinin bu haktan faydalanabilmesi için o işte en az bir yıl çalışmış olması şarttır. Bir yıldan çok çalışmaya karşılık her fazla yıl için, ayrıca iki gün eklenir. Şu kadar ki bu sürenin tamamı doksan günü geçemez.

İş sözleşmesinin feshedilmiş sayılabilmesi için beklenilmesi gereken süre içinde işçinin ücreti işlemez. Ancak özel kanunların bu husustaki hükümleri saklıdır. Bu süre içinde iş sözleşmesinin Kanundan doğan başka bir sebebe dayanılarak işveren veya işçi tarafından feshedildiği öteki tarafa bildirilmiş olsa bile, fesih için Kanunun gösterdiği süre bu sürenin bitiminden sonra işlemeye başlar. Ancak iş sözleşmesi belirli süreli olarak yapılmış ve sözleşme yukarıda yazılı süre içinde kendiliğinden sona eriyorsa bu madde hükümleri uygulanmaz.

Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder.

Maaşı Ödenmeyen İşçi Tazminat Alabilir Mi  

Maaş Ödemelerinde Düzensizlik İşçiye Tazminat Hakkı Verir Mi ?

Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI NELERDİR

İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI NASIL KULLANILIR

YILLIK İZNİ HAKKI KULLANDIRILMAYAN İŞÇİ NE YAPMALIDIR

İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez.

Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya işlerinde çalışanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere ilişkin hükümleri uygulanmaz.

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,

Az olamaz. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/5 md.) Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanır.

Ancak onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.

Yıllık izin süreleri iş sözleşmeleri ve toplu iş sözleşmeleri ile artırılabilir.

İçindekiler Tablosu

İŞÇİ HAKLARI NELERDİR – ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞMA.. 1

İŞÇİ HAKLARI DANIŞMA HATTI 1

İŞÇİ HAKLARINDA İŞYERİ 1

İŞÇİ HAKLARI - İŞÇİLERE EŞİT DAVRANMA İLKESİ - ÜCRETSİZ DANIŞMA.. 1

Hamilelik Durumunda İşçiye Farklı Davranma - AVUKATA SOR. 1

İŞYERİ DEVRİNDE İŞÇİ HAKLARI 2

İŞÇİ HAKLARI VE İŞVEREN HAKLARI 2

DENEME SÜRESİNDE İŞÇİ HAKLARI 2

İŞE GERİ DÖNÜŞ DAVASINDA İŞÇİ HAKLARI 2

İşçi Hakları İşçinin Yazılı Rızası Olmadan Çalışma Şartlarında Değişiklik Yapılamayacağını Düzenlemiştir. 3

İstanbulun En iyi İşçi Hakları Avukatına Nasıl Danışırım ?. 3

İşçi Hakları ve İşçi Tazminatları Konusunda Uzman İşçi Avukatları Haklı Fesih Yaparak Tüm Tazminatlarınızı Alabilir. 3

Sağlık Sebepleri İle İşten Ayrılma Tazminat Hakları - Avukata Sor. 4

Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:. 4

İşveren Hangi Durumlarda İşçiyi İşten Çıkartabilir ? İşten Çıkartılma Durumunda Nasıl Tazminat Alabilirim ?  4

İşçi Tazminatları Konusunda Avukata Nasıl Danışabilirim ?. 4

İşveren Sağlık Sebepleri İle İşçiyi Tazminatsız Çıkartabilir Mi 4

İşveren İşçiyi İşten Çıkartırsa İŞÇİ HAKLARINDA İş Arama İzni Kullandırması Gerekir Mi 5

İş Arama İzni Kullandırılmazsa Nasıl Tazminat Alınır. 5

İşçi Hakları - İşçi Tazminatları Nelerdir. 5

İşveren İşçileri Toplu Olarak İşten Çıkartabilir Mi. 5

Kıdem ve İhbar Tazminatı Nasıl Alınır. 5

İşçi Mahkemesi Avukatına Danışma Ücretli mi. 5

Ücretsiz İş Hukuku Avukatına Danışma Nasıl Olur ?. 5

Engelli İşçilerin Hakları Nelerdir. 5

TAZMİNAT AVUKATI ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞ. 5

Engelli İşçiler Nasıl Tazminat Alır. 5

Engelli İşçilerin Kıdem Tazminatı Hakkı Var Mıdır. 5

Askerlik Sebebiyle İşten Ayrılma Durumunda Tazminat Alabilir Miyim.. 6

Askerlik İşten Ayrılma Tazminatı Nasıl Alınır ? Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır. 6

En İyi İşçi Avukatına Danışma - Askerlikten Sonra İşçi Tekrar İşe Alınmak Zorunda mı 6

Askerden Dönüşte İşe Alınmayan İşçi Nasıl Tazminat Alır. 6

Maaşı Ödenmeyen İşçi Tazminat Alabilir Mi 6

Maaş Ödemelerinde Düzensizlik İşçiye Tazminat Hakkı Verir Mi ?. 6

İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI NELERDİR. 7

İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI NASIL KULLANILIR. 7

YILLIK İZNİ HAKKI KULLANDIRILMAYAN İŞÇİ NE YAPMALIDIR. 7

 

 

 

WhatsApp Destek